Team 2016

NYMMT 2015-2016

In het jaar 2015-2016 hebben zeven mannen zich uit de naad gewerkt en gelopen voor EJO Burundi. Het team was begin november compleet en het goede doel stond in december vast. We konden beginnen met sponsors binnenhalen en zo geschiedde dan ook.Hoofdsponsor Quooker binnengehaald, clubgenoten overtuigd om shirts te kopen en familie met puppy-ogen aangestaard om die donatie van €20, toch €50 te maken.

5 mei 2016 vertrokken we naar Praag, alwaar we eerst een aantal dagen konden wennen aan het warme weer voordat de ‘pret’ begon. Een sightseeing-trip door de stad door een onverstaanbare Tsjech, een uitje naar een boerderij buiten Praag en lekkere diners bij de plaatselijke Italiaan om toch die koolhydraten binnen te krijgen. Zondagochtend 8 mei stond de wekker om 05:30. Opgewonden en een tikkeltje nerveus zaten we aan het ontbijt; kwark, eieren en bananen. 07:00, go-time! De bruggen van Praag beklimmen en afdalen was een dappere keuze, zo bleek gedurende de ren. ‘Een van de lastigste marathons van Europa’ kregen we van een andere Nederlander vlak voor de race te horen. Dank voor deze motiverende woorden! Op het Old Town Square werd verzameld voor de start van de Volkswagen Prague Marathon. Het startschot ging en we liepen in de meute richting de startlijn. Via de Charles Bridge, het oude centrum en tal van andere historische plaatsen stapelden de kilometers zich op. Ondanks blessures bij verschillende mannen hebben we allemaal de marathon uitgelopen, wat een prestatie!

Door alle support hebben we een prachtig bedrag van meer dan € 10.500 op weten te halen waarmee op dit moment de basisschool in Rumonge uitgebreid wordt.  De Raad van Toezicht als steun en toeverlaat hebben ons op het goede spoor gebracht en gehouden. Onze grote dank hiervoor.

Ik wil mijn teamgenoten ontzettend bedanken en prijzen. Simon Bleijenberg, Tycho van der Scheer, Daniël Wissink, Rutger Duijnhouwer, Rogier Hoogeveen en Robert van de Weg, wat een schitterende prestatie hebben we met elkaar neergezet. Doorzettingsvermogen, wilskracht en sportiviteit zijn vaardigheden die jullie zeker bekwaam zijn.

Afsluitend wil ik Marvin van Veen en de rest van NYMMT 2017 ontzettend veel succes wensen voor aankomend jaar. Ik ga ervanuit dat er veel NYMMT-ambassadors jullie aan komen moedigen bij de 42 kilometer door de mooiste rotstad die er is: Rotterdam.

Lukas Hendriks

Voorzitter NYMMT 2016