NYMMT 2014-2015

Jaar 2014 heeft voor Stichting New York Morelia Marathon Team veel nieuwe invalshoeken met zich mee gebracht. Zo is na 8 edities New York ingeruild voor het economisch bruisende Dubai en was onze reis meer georiënteerd op het bedrijfsleven.

Eind januari 2015 zijn we met een groep van acht studenten afgereisd naar Dubai. In Dubai werden we zeer gastvrij ontvangen; wij hebben een week mogen verblijven in de huizen van van twee Shell-gezinnen.
In de aanloop naar de marathon, die precies op de helft van onze week plaatsvond, hebben we een company visit bij Shell Dubai mogen meemaken, waar de gehele dag presentaties over de werkzaamheden van Shell in het Midden-Oosten hebben bijgewoond, en hebben we deelgenomen aan de nieuwjaarsborrel van de Hollandse Club Dubai. Bij deze activiteiten
hebben wij onze stichting onder de aandacht gebracht en hebben wij daarnaast nog extra geld opgehaald voor Skateistan.

Vrijdag 23 januari om 07:00 was het dan eindelijk zo ver. Aan de voet van de Burj Al Arab, het bekende 7 sterren hotel, gaf Prins Hamdan bin Mohammed Al Maktoum het startschot voor de Standard Chartered Dubai Marathon 2015. Al hoewel het 28 graden was en er weinig schaduw (was), is het iedereen gelukt om de finish te halen en daarnaast een mooie tijd neer te zetten! Twee jongens van ons team hebben zelfs de marathon gerend met een heftige blessure. Hoe kan het ook anders, als je in zo’n fascinerend gebied midden in je studententijd voor een goed doel als Skateistan een marathon mag en kan rennen.

In totaal heeft het team €7250 opgehaald voor Skateistan, een bedrag waar wij gezien de economische situatie erg trots op zijn! Deze donatie was niet mogelijk geweest zonder de vele bedrijfssponseringen en donaties van vrienden en familie. Hiervoor willen we iedereen dan ook hartelijk danken.

Wij willen in het bijzonder de familie Bartstra en Robbert Berghuis bedanken voor de gastvrijheid in Dubai. Tevens heeft De Raad van Toezicht van Stichting Nymmt veel voor ons betekent. Zonder hen was dit avontuur niet zo’n daverend succes geweest! Tot slot gaat mijn waardering uit naar de rest van het team, bestaande uit Jasper van Huijgevoort, Maurits van Doeveren, Jip Kusen, Constantijn Crans, Gijs Keser, Jimme Deknatel, Jordi Heere en Sebastiaan van Hövell tot Westerflier voor hun uitmuntende prestatie.

Terugkijkend op ons avontuur in Dubai (en de maanden voorafgaand aan deze week) kan ik concluderen dat ook Team 2014 een goede prestatie heeft neergezet en wij daarnaast een geweldige tijd hebben gehad! Ook hebben wij met het kiezen van een andere stad en een grotere focus op het bedrijfsleven een goede fundering weten te leggen voor de aankomende jaren. Ik wil Team 2015 onder leiding van Lukas Hendriks dan ook veel succes wensen in Praag!
Sal Thijssen
Voorzitter Team 2014

 

Dubai Marathon Nymmt 2014