Het TeamNYMMT 2017

Van Links naar rechts en achter naar voren:

Maarten Driessen, Daan Starrenburg, Wouter Maas

Okke Bergers, Wessel David van Oyen, Gijs de Neeling

Daniël Wissink, Jan Piscaer, Marvin van Veen

Sam Louise van der Giessen, Saskia van Bergen, Frederiek Smeets

Het team van NYMMT 2017 heeft al een erg bewogen jaar achter de rug en we zijn pas op de helft. Al voor de zomervakantie werd door de vorige voorzitter, Lukas Hendriks, een selectie gemaakt van een groep gasten die het stokje zouden overnemen. Zo was er al snel een hechte kern gevormd van enkele enthousiastelingen. Na enkele weken is er besloten dat de titel van voorzitter van NYMMT 2017 zou worden bekleed door Marvin van Veen. Aan zijn rechterhand heeft Jan Piscaer plaats genomen als secretaris. Daniel Wissink heeft nadat hij vorig jaar het meeste geld wist op te halen de taak als Penningmeester op zich genomen.

Het herenteam begon een vaste vorm aan te nemen en met 9 sportievelingen leek het plafond bereikt. Echter, om de groep van nieuwe impulsen te voorzien is ervoor gekozen om naast het herenteam, ook plaats te maken voor een vrouwenteam. Na de interesseborrel bij de Locus werd duidelijk dat twee dames zeer geschikt waren voor het vrouwelijke kader. Onder leiding van Myrthe Pieterman (voorzitter) en Willemijn Witkam ontstond er binnen afzienbare tijd een compleet vrouwenteam van nog eens 9 studenten. Ook Sam Louise van der Giessen (penning) en Mia Atkins (secretaris) zijn, na hun exchanges, vol frisse moed teruggekomen om hun taken op zich te nemen.

Dit jaar wilt NYMMT 2017 ook voor een ander goed doel gaan dan de voorgaande jaren. Kids Run Free (KRF) is het goede doel waar zij de vele meters voor gaan lopen. Het goede doel is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en zet zich in voor kinderen op het gebied van sport, beweging en gezondheid door leuke hardloopactiviteiten te organiseren. In de UK is obesitas onder jonge kinderen een groot probleem. Dit initiatief sluit goed aan om het probleem aan te pakken. Het probleem is in Nederland de laatste jaren ook verslechterd. Daarom is KRF aan het kijken naar de mogelijkheden om het doel naar Nederland te halen. Dit is voor NYMMT een mooie gelegenheid om met het opgehaalde geld ze daar een handje mee te helpen.